Crisan

Comuna Crisan este amplasată în zona de est a judetului Tulcea, în Delta Dunării, delimitată de următoarele teritorii comunale: la nord teritoriul administrativ al comunei Chilia Veche si al comunei C.A. Rosetti; la sud teritoriul administrativ al comunei Sf. Gheorghe; la vest teritoriul administrativ al comunei Murighiol si al comunei Maliuc si la est teritoriul administrativ al orasului Sulina.
Pe directia est-vest comuna Crisan este străbătută de bratul Sulina.
In prezent, comuna Crisan este compusă din următoarele unităti teritorial-administrative: Crisan - resedinta de comună, Caraorman, situat la 6 MM fată de resedinta de comună, Mila 23, situat la 5,5 MM fată de resedinta de comună.

Vezi detalii.....

PATRIMONIU LOCAL / OBIECTIVE DE INTERES TURISTIC:

Monumente : Monumentul istoric/ Obeliscul de la Mila 13, datand din 1896
Alte obiective de interes turistic: centrul de informare ARBDD
Tipuri de turism practicate:
1.Turism de agrement şi odihnă plimbari pe canalele limitrofe sau în pădurea Caraorman la „nisipurile miscatoare”;
2.Turism piscicol – în zonele de pescuit sportiv
3.Agroturism – în pensiunile tradiționale și gospodăriile locale
4.Birdwatching practicat aproape pe toate speciile de pasari întalnite în Delta Dunării;
Obiceiuri locale/manifestări culturale anuale:
1.Ansamblul Folcloric de Cântece Tradiționale Lipovenești „Privighetorile Deltei” din Crișan;
2.Ansamblul Folcloric de Cântece și Dansuri din Mila 23.
Tradiţii gastronomice:
1.Borșul din peste;
2.Produse tradiţionale din pește;
3.Tuica de menta, produs cu valoare de brand;
4.Gastronomie specific ucrainiană: borş ucrainean, „harcio”, „sverh”, etc.

Image Map

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web. Toate informatiile privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina, sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.
Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene în România, cât si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene în România.
Pagina web www.galoameniideltei.ro este realizata in cadrul proiectului ”Acordarea finantarii nerambursabile, de catre Autoritatea Contractanta, pentru Sub-masura 19.4 Sprijin  pentru cheltuieli de functionare si animare”, finantat prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, Masura 19 LEADER, contract de finantare subsecvent nr. 1 / C19401153011623818298 din data de 25.11.2016, cu o valoare de 375.660 euro / 1.699.485,84 lei.