C.A.Rosetti

Comuna C.A. Rosetti este delimitată la nord si est de bratul Chilia, la sud de teritoriul administrativ al orasului Sulina si la vest de teritoriul administrativ al comunei Chilia Veche.
Marea majoritate a fortei de munca in comuna C.A.Rosetti (84,15%) este ocupata in domenii primare: agricultura, silvicultura si zootehnia.Terenurile de pasunat sau terenurile agricole sunt folosite pentru cresterea animalelor si agricultura.Zootehnia este una dintre ramurile cu traditie, prospera si in prezent in comuna.
Este bine cunoscuta calitatea de iernat a Grindului Letea in transhumanta, fapt ce a stat la originea stabilirii populatiei romanesti in aceste locuri.
Activitatile secundare sunt cultura cerealelor si vitei de vie, din care se obtine un vin numit de localnici CUDRIC, vanatoarea si pescuitul, cele din urma imbracand de multe ori si aspectul de braconaj.
Satele componente ale comunei sunt: C.A.Rosetti - resedinta de comună, Cardon -situat la 8 km distantă de resedinta de comună, Letea-situat la 4 km fată de resedinta de comună, Sfistofca- situată la 2 km de resedinta de comună si Periprava - situat la 14 km de resedinta de comună.

Vezi detalii.....

Image Map

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web. Toate informatiile privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina, sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.
Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene în România, cât si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene în România.
Pagina web www.galoameniideltei.ro este realizata in cadrul proiectului ”Acordarea finantarii nerambursabile, de catre Autoritatea Contractanta, pentru Sub-masura 19.4 Sprijin  pentru cheltuieli de functionare si animare”, finantat prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, Masura 19 LEADER, contract de finantare subsecvent nr. 1 / C19401153011623818298 din data de 25.11.2016, cu o valoare de 375.660 euro / 1.699.485,84 lei.